Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  11/08/2021
Actualizado :  11/08/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  MACHÍN, A.; GONZÁLEZ, P.; VICENTE, E.; SÁNCHEZ, M.; ESTELDA, C.; GHELFI, J.; SILVERA-PÉREZ, E.
Afiliación :  A. MACHÍN, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Salto, Uruguay.; P. GONZÁLEZ, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.; CARLOS ESTEBAN VICENTE CASTRO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; M. SÁNCHEZ, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Salto, Uruguay.; C. ESTELDA, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Salto, Uruguay.; JOHAN MANUEL GHELFI DE SOUZA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; E. SILVERA-PÉREZ, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Salto, Uruguay.
Título :  First Report of Root and Crown Rot Caused by Neopestalotiopsis clavispora on Strawberry in Uruguay. (Disease Notes)
Fecha de publicación :  2021
Fuente / Imprenta :  Plant Disease, November 2019, vol. 103, issue 13. Open Access. Doi: https://doi.org/10.1094/PDIS-05-19-0948-PDN
ISSN :  0191-2917; e-ISSN: 1943-7692
DOI :  10.1094/PDIS-05-19-0948-PDN
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Published Online 13 Sep 2019.
Contenido :  Strawberry (Fragaria × ananassa Duch.) is one of the most important crops in Salto, northwest Uruguay, with 42 ha cultivated in 2013, which represents the 54% of the Uruguayan production. In 2016, a 5% mortality of ?INIA Guapa? strawberries was observed in Salto. Symptoms in young leaves were characterized by marginal desiccation, leading to larger patches of rust-colored areas as the leaves aged.
Palabras claves :  STRAWBERRY.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  https://apsjournals.apsnet.org/doi/10.1094/PDIS-05-19-0948-PDN
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102811 - 1PXIAP - DDPP/PLANT DISEASE/2019

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  24/09/2014
Actualizado :  27/04/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  REALINI, C.E.; FONT I FURNOLS, M.; SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F.; OLIVER, M.A.; GUERRERO, L.
Afiliación :  C.E.REALINI, IRTA Monells, Girona, Spain; MARIA FONT I FURNOLS, IRTA Monells, Girona, Spain; C. SAÑUDO, University of Zaragoza, Zaragoza, Spain; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; M.A., IRTA, Girona, Spain; L. GUERRERO, IRTA Monells, Girona, Spain.
Título :  Spanish, French and British consumers' acceptability of Uruguayan beef, and consumers' beef choice associated with country of origin, finishing diet and meat price.
Fecha de publicación :  2013
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2013, v. 95, no. 1, p. 14-21. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2013.04.004
DOI :  10.1016/j.meatsci.2013.04.004
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 5 February 2012; Received in revised form 25 February 2013; Accepted 4 April 2013. Acknowledgments: The authors wish to acknowledge the financial support of the Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID), the INIA Uruguay, and the INIA España Corresponding author : carolina.realini@irta.es
Contenido :  The effect of country of origin (local, Switzerland, Argentina, Uruguay), finishing diet (grass plus concentrate, concentrate), and price (low, medium, high) on consumer's beef choice and segmentation was evaluated in Spain, France and United Kingdom. Sensory acceptability of Uruguayan beef from different production systems was also evaluated and contrasted with consumers' beef choices. Origin was the most important characteristic for the choice of beef with preference for meat produced locally. The second most important factor was animal feed followed by price with preference for beef from grass-fed animals and lowest price. The least preferred product was beef from Uruguay, concentrate-fed animals and highest price. Sensory data showed higher acceptability scores for Uruguayan beef from grass-fed animals with or without concentrate supplementation than animals fed concentrate only. Consumer segments with distinct preferences were identified. Foreign country promotion seems to be fundamental for marketing beef in Europe, as well as the development of different marketing strategies to satisfy each consumer segment.
Palabras claves :  BEEF; CONJOINT; CONSUMER; FEED; ORIGIN; PRICE.
Thesagro :  CARNE; URUGUAY.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100112 - 1PXIAP - PPPP/MEAT SCIENCE/2013
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional